Een boek met inhoud

young Shirdi Sai Baba in front of Dhuni (colour)

de jonge Shirdi Sai Baba bij zijn Dhuni  (heilige vuur)

Onlangs vroeg ik de lezers van het boek naar hun reacties en ervaringen. Maar mijn eigen verhaal mag hier niet ontbreken.

Op een dag waren er zoveel kosten tegelijk gekomen dat alles helemaal op was toen er ook nog een grote kostenpost aan de auto aan kwam. Alle reserves waren aangesproken en we hadden geen geld meer voor boodschappen de komende dagen, en we vroegen ons al af hoe mijn vrouw naar haar werk moest rijden als we niet kunnen tanken. 

Nu is dit niet de eerste keer dat zoiets voorbij komt, en we raken niet meer in paniek als dit gebeurt. Tot nog toe is alles iedere keer nog goed gekomen. We rekenen erop dat Baba voor ons zorgt. Zegt hij niet zelf: ‘In het huis van mijn toegewijde zal nooit gebrek zijn aan voedsel of kleding’? En tegen Dixit zei hij: ‘Waarom maak jij je zorgen als ik hier ben om jouw last te dragen?’ Maar deze keer was het echt wel een wondertje van Shirdi Sai.

Swami Gopala Krishna

Ik werd op een zondagochtend wakker, en lag nog even wat te lezen in het boek ‘Zeven dagen Shirdi Sai’. Hoewel ik het zelf vertaald heb en alle verhalen grondig ken, helpt het me vaak weer dingen helder te krijgen of om me af te stemmen. Ook heeft Swami Gopala Krishna bij het inzegenen van het boek tegen alle aanwezigen gezegd dat het boek gebruikt kan worden om te raadplegen bij twijfels of vragen. Neem je vraag in gedachten, stel deze aan Baba, en sla het boek open. Je zult zeker antwoord krijgen. Dit is een ervaring die ik al vele keren bevestigd heb gekregen.

Nadat ik een stukje gelezen had, legde ik een dun boekje tussen de pagina’s om te onthouden waar ik was, om even naar het toilet te gaan. Bij terugkeer zag ik vaagweg iets oranjeachtigs tussen het boek. Ik dacht: ‘Wat vreemd, dat boekje was toch blauw?’ Ik zette mijn bril op, en zag dat er twee briefjes van 50 euro tussen het boek lagen, en dat het boek was opengeslagen op de pagina met de Zegening van Shirdi Sai Baba!

Mijn vrouw dacht eerst dat ik haar voor de gek hield toen ik het vertelde. Maar nee. Ik weet bijna honderd procent zeker dat ik nooit honderd euro in het boek verstopt heb, en hoe dan ook ben ik erg dankbaar voor Baba’s hulp en zorg. Hoe vaker zoiets gebeurt, hoe makkelijker het is om rustig te blijven in spannende tijden!

This entry was posted in boek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *