Ben ik voorbereid?

-door Satrughna- Sathya Sai Baba keert terug; terugkeer van Sathya Sai Baba; Sai Baba’s return; second coming of Sathya Sai Baba; wederkomst, tweede komst; dromen over Sai Baba; Sai Baba verjongd uiterlijk; 

In de aanloop naar 12-12-2012, en kort daarop 21-12-2012, dringt zich de laatste tijd steeds sterker een gevoel van urgentie aan me op. Het is een uitzonderlijke tijd waarin we leven. Dit is het moment waarvoor de Sai-Avatar in drievoud incarneert: als Shirdi Sai Baba, als Sathya Sai Baba en tenslotte als Prema Sai Baba

Sathya Sai Baba verliet op 24 april 2011 zijn lichaam. Het was oud geworden, zwak, en het was duidelijk te zien dat communiceren en bewegen moeizaam ging. Ik was verbijsterd, opstandig, verdrietig: het werk leek niet af! Ik was ervan overtuigd dat Sathya Sai na drie dagen zijn lichaam weer zou gaan bewonen; had Shirdi Sai dat immers ook niet gedaan, in 1886?  (*zie het boek ‘Zeven dagen Shirdi Sai)

sai-thy-kingdom-comeEr waren meer mensen die het gevoel hadden dat Swami’s werk niet af was. Zo heeft recentelijk  Baba’s toegewijde Sreejith Narayan een boek samengesteld in pdf: Sai, Uw Koninkrijk Kome, waarin hij een grondig onderzoek doet naar Baba’s eigen uitspraken, oude voorspellingen en jaartallen, om tenslotte heel aannemelijk naar voren te brengen dat het verhaal van Sathya Sai Baba inderdaad nog niet is afgerond.

Er komen steeds meer aanwijzingen dat ons nog iets uitzonderlijks te wachten staat. Sreejith Narayan haalt voorspellingen aan van wereldwijde visioenen, ontmoetingen en verschijningen aan de hemel. Ook in mijn eigen dromen geeft Sathya Sai me heel af en toe een aanwijzing. Zo droomde ik al eens dat hij (veel jonger en levendiger) voor mijn familie kookte, en laatst trof ik hem in mijn droom in een Amsterdamse tram, terwijl ik verdwaald was.

In deze droom beantwoordde Sathya Sai Baba vriendelijk en geduldig al mijn vragen, wees me de juiste weg en ging met me mee naar huis. Thuis gekomen nam hij plaats in een stoel en keek om zich heen. Hij was duidelijk niet erg blij met mij. Mijn huis was niet klaar om hem te ontvangen, want het was niet opgeruimd en niet schoon. Hij zei niets, maar ik ving de boodschap even duidelijk op alsof hij het me rechtstreeks zei: “Ik wil naar jouw huis komen, maar hoe kan ik komen als jij  er niet klaar voor bent om mij te ontvangen?”

Later kwamen mijn vrouw en vrienden van ons, die voor Baba begonnen te koken en een feest voor te bereiden, terwijl ik ging opruimen, maar veel te laat!

Ik werd wakker met het besef dat dit een heel belangrijke boodschap voor me was. Natuurlijk ben ik bereid Baba te ontvangen, maar ben ik ook voorbereid? Ik moet steeds denken aan een verhaal dat Jezus aan zijn leerlingen vertelde:

‘Dan zal het met het koninkrijk van de hemel zijn als met tien meisjes die hun olielampen hadden gepakt en eropuit trokken, de bruidegom tegemoet. Vijf van hen waren dwaas, de andere vijf waren wijs. De dwaze meisjes hadden wel hun lampen gepakt, maar geen extra olie. De wijze meisjes hadden behalve hun lampen ook olie in kruiken bij zich. Omdat de bruidegom op zich liet wachten, werden ze allemaal slaperig en dommelden ze in. Midden in de nacht klonk er luid geroep: “Daar is de bruidegom! Kom, ga hem tegemoet.” Dat wekte de meisjes en ze brachten hun olielampen in orde. De dwaze meisjes zeiden tegen de wijze: “Geef ons wat van jullie olie, want onze lampen gaan al uit.” De wijze meisjes antwoordden: “Nee, straks is er nog te weinig voor ons en jullie samen. Zoek liever een verkoper en koop zelf olie.” Terwijl zij op olie uit waren, arriveerde de bruidegom, en zij die klaarstonden gingen met hem naar binnen voor het bruiloftsfeest, waarna de deur gesloten werd. Enige tijd later kwamen ook de andere meisjes. Ze riepen: “Heer, heer, laat ons binnen!” Maar hij antwoordde: “Ik ken jullie werkelijk niet.” Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.’ (Matteus  25: 1-13)

Hoe dat nou precies met die dwaze meisjes zit weet ik niet. Ik geloof eerlijk gezegd niet zo dat er mensen zullen zijn die geweigerd worden voor wat het ook mag zijn. Maar wel heb ik een gevoel dat we een geweldige kans krijgen. Ben ik er klaar voor?

links:

http://www.saikingdom.com Website van het boek ‘Sai, Thy Kingdom Come’

http://kingdomofsai.blogspot.nl Kingdom of Sai Weblog

This entry was posted in boek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *